Hoe maak je een crumble?

crumbleEen crumble is gewoon een mengeling van bloem, boter en suiker. Daarmee maak je een nogal brokkelig deeg, dat je boven een laag fruit legt. Meestal worden met crumbles eenmansporties gemaakt. Even de oven in, en je hebt een heerlijk gebak!

Voor een standaard crumble-deeg heb je nodig:
150 g bloem
150 g boter in stukjes
150 g suiker

Je gaat als volgt tewerk:
Zeef de bloem boven een kom. Verwerk de boter eronder, en de suiker, tot je een brokkelig deeg krijgt. Verdeel de vruchten over vuurvaste schaaltjes – dat kunnen apels zijn, peren, bosvruchten, enz. Verdeel de crumble erover. Bak 30 minuten in de oven op 210°. Serveer, eventueel versierd met wat crème anglaise of slagroom.

Enkele recepten met crumble:
Appel-ananas
Appel-caramel
Pruimen

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: