Wat doe je als de mayonnaise niet “pakt”?

mayonnaiseZelfgemaakte mayonnaise is zoveel lekkerder dan mayonnaise uit de supermarkt. Velen laten zich echter afschrikken door het verhaal dat mayonnaise moet “pakken” – dus dikker worden. Soms kan het immers gebeuren dat je de olie te snel laat druppelen bij het mengsel van eierdooier, zout, peper en azijn, en dat de mayonnaise dan vloeibaar blijft. Wat doe je dan?

Wij vonden verschillende tips op het internet:

– Giet een beetje van de mislukte mengeling in een nieuwe kom (niet te diep, zodat je veel lucht kan toevoegen bij het kloppen). Herbegin met het toevoegen van de olie in een dun, dun straaltje, tot het mengsel pakt.

– Laat het mislukte mengsel even in de ijskast rusten, en herbegin heel zachtjes te kloppen.

– Voeg een koffielepeltje water toe en klop snel.

– Voeg een koffielepeltje maiszetmeel toe.

– Voeg eerst een koffielepel mosterd toe aan de nieuwe kom, en voeg dan de mislukte mengeling toe, om dan opnieuw te beginnen met kloppen.

Meer tips: http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/temoignage/temoignage/217183/la-mayonnaise-ne-prend-pas/

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: