Help! Het icoontje voor de batterijstatus is verdwenen op mijn laptop!

Het kan je gebeuren: op een mooie dag start je je computer op, en bemerk je dat een van de vaste icoontjes die normalerwijze rechts onderaan je scherm staan, verdwenen is. Ons overkwam het ook: het icoontje dat de aanwezige energie aangaf was plots verdwenen. En wanneer je met je laptop op verplaatsing bent, is dit toch een belangrijk icoontje. Wat nu?

power_disabled

Normalerwijze kan je de verdwenen icoontjes terug zichtbaar maken door rechts te klikken op een blanco plek in de systeembalk, en daar Eigenschappen (properties) te kiezen. Dan moet je namelijk vakjes krijgen voor Klok, volume, netwerk en energie, die je dan naar behoeven kan uit- of aanvinken.

Maar wat doe je als een van die vakjes in het lichtgrijs staat, zodat je deze optie niet kan activeren? Wij vonden verschillende bronnen die je uitleggen dat je dan in het register moet gaan, om groeps policies te wijzigen. Deze informatie vind je o.a. hier:
http://www.vistax64.com/tutorials/106787-notification-area-system-icons.html
http://www.mydigitallife.info/2009/01/01/fix-network-clock-volume-and-power-battery-system-icons-missing-with-disabled-or-grayed-out-check-box-options/

Maar omdat wij niet happig zijn om in het register te gaan knoeien, zochten wij nog wat verder, en vernamen wij de eigenlijke oorzaak van dit probleem. “wanener het systeem of een toepassing een icoon in de notificatiegebied wil zetten, dan zendt het systeem of de toepassing een discrete communicatieboodschap naar de shell van het besturingssysteem. Maar als dat besturingssysteem bezig is met iets anders, dan kan die boodschap vervallen. Wanneer deze time-out zich voordoet (bijvoorbeeld bij een te snelle shutdown), dan verschijnt het icoontje niet in het notificatiegebied”. En dus kan het wel helpen wanneer je je computer volledig afsluit (niet herstarten, maar “shut down”). Zet dan de computer terug aan, en geef hem de tijd om rustig alle nodige bestanden te laten. Wedden dat het icoontje terug verschenen is? Bij ons was het in elk geval wel zo!

Advertenties

1 comment so far

  1. Johna128 on

    I just couldn’t depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be back often in order to check up on new posts aedkaddaedee


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: