Hoe vermijd je statische elektriciteit in je haar?

elektriciteitVooral in de winter doet zich het fenomeen voor dat je “den elektriek” in je haar hebt. Je haren zitten vol statische elektriciteit, en springen naar boven wanneer je je borstel tegen houdt.

Bij Journal Du Net vonden wij een uitleg over dit fenomeen, alsook enkele tips om dit te voorkomen. Eerst: hoe komt dit eigenlijk? Eerst en vooral door de kou: van het moment dat de temperatuur onder het vriespunt daalt, zijn de meeste haren elektrostatisch geladen. Maar ook té vaak wassen en overdadig gebruik van shampoo kan zulke elektrische lading veroorzaken. En tot slot zijn sommige types haar, vooral fijne haren, van nature veel meer onderhevig aan het fenomeen.

Wat kan je doen om het te voorkomen? Om te beginnen zal de kapper altijd speciale lotions op je haar doen voor het brushen en nadien ook nog lak of een speciale verzorging toebrengen nà het brushen om deze statische elektriciteit te voorkomen.

Maar wanneer je zelf je haar wast, kan je ook enkele voorzorgen nemen: breng de shampoo niet rechtstreeks op de hoofdhuid aan. Gebruik ook niet teveel shampoo: een notedop volstaat. Verwarm die vooraleer op je haren aan te brengen, en masseer de haren niet te lang. Wanneer je het haar spoelt, gebruik dan geen koud water, zelfs al wordt dit door velen aangeraden om glanzende haren te hebben.
Bron: L’Internaute

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: