Hoe kan je zelf je borsten onderzoeken op borstkanker?

zelfonderzoekRegelmatig je eigen borsten onderzoeken op knobbeltjes is iets dat elke vrouw moet doen. Maak er een gewoonte van om na het wekelijkse luxe bad even op bed te gaan liggen, en dat onderzoek te doen.

Instructies ervoor vind je bij Mentor Corporation. Maar een filmpje maakt het nog veel duidelijker. In de VS wordt zelfs een speciale pad verkocht die je over de borst kan leggen, waardoor het borstonderzoek nog gemakkelijker wordt.

Maar wat is borstkanker eigenlijk? Een ongecontroleerde vermenigvuldiging van cellen. Vroegtijdige opsporing vergroot je kansen op overleving, denk daaraan. Je moet altijd oog hebben voor een knobbeltje in het oksel of op de borst, een verandering in de huid van de borst. Bemerk je deze symptomen, wacht dan niet langer en ga meteen naar de huisarts. Wat je kan doen om je lichaam gezond te houden, en (borst)kanker zo weinig mogelijk kans te geven, zie je in dit filmpje.

Advertenties

3 comments so far

 1. Dr. A. Clarysse on

  Op deze pagina staat een link naar een uiteenzetting over het nut van het zelfonderzoek, naar een diauiteenzetting over het borstzelfonderzoek en de verschillende technische onderzoeken van de borsten.
  Dr. A. Clarysse (borstkankerspecialist – op pensioen)

 2. Dr. A. Clarysse on

  Op deze pagina (www.bsmo.be/faq.html) staat een link naar een uiteenzetting over het nut van het zelfonderzoek, naar een diauiteenzetting over het borstzelfonderzoek en de verschillende technische onderzoeken van de borsten.
  Dr. A. Clarysse (borstkankerspecialist – op pensioen)

  • leefwijzer on

   Bedankt voor deze link!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: