Hoe maak je een einde aan een relatie?

einde_relatieEen relatie beëindigen is echt niet simpel – of jij nu degene bent die het nieuws brengt, of moet ondergaan. Maar soms is het echt beter om een einde te maken aan een relatie, of te aanvaarden dat de ander er een einde aan maakt, als blijkt dat je toch niet de ware jacob (en jacoba) voor elkaar bent.

Maar hoe brengt je de boodschap over op een manier die tegelijk duidelijk is, maar die de ander toch niet teveel kwetst? Enkele tips.

– Doe het persoonlijk, face to face. Je kan op voorhand al wel enkele hints laten vallen, maar als hij die niet begrijpt, dan moet je de boodschap klaar en duidelijk vertellen. En zelfs al is je liefde voor hem helemaal tot onder nul gedaald, toch ben je het hem verplicht om het hem persoonlijk te vertellen. Je bent toch geen lafaard, niet?

– Kies het goede moment, de goede plaats. Zelfs al borrel je over van jouw negatieve gevoelens voor de partner, wacht toch even het goede moment af. Vermijd in elk geval om de boodschap over te brengen op een plek waar je vroeger tedere romantische gevoelens gedeeld hebt.

– Kies de juiste woorden. En dat is echt niet gemakkelijk. Een spiekbriefje helpt natuurlijk niet – maar wel dat je op voorhand goed nagedacht hebt over het waarom, en je dat kan verwoorden. Spreek gewoon vanuit je hart, vertel waarom, en probeer de redenen die kwetsend bij hem kunnen overkomen wat te verzachten.

– Blijf correct. Wees niet rancuneus, haal niet uit naar je ex, vertel hem nooit in het gezelschap van jouw vrienden dat hij maar een nul is (en zeker niet in het gezelschap van andere ex-vriendjes van jou!)
(Bron: L’Internaute)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: