Hoe werk je efficiënt met Outlook?

favoriete_inboxEen van de dingen die alle productiviteit-goeroes je aanraden, is: zorg voor nul-tolerantie in je inbox. Elke avond zou je inbox leeg moeten zijn, of je mag niet naar bed! De slimste manier is om allerlei folders aan te maken die afgestemd zijn op jouw leefpatroon: dringend te lezen, dringend te behandelen, opvolgen, enz. Komen er mails binnen, dan sleep je die ofwel manueel naar die folders, of maak je filters aan om deze mails automatisch naar de betreffende boxen te slepen. Na een dag of twee (afhankelijk van de belangrijkheid van die folders) kan je dan alle berichten rond dit onderwerp lezen en verwerken. Je zal zien dat dit je concentratie ten goede komt, omdat je binnen hetzelfde onderwerp blijft werken.

Maar daarbij is het ook belangrijk dat je elk van die folders tweakt, en ervoor zorgt dat niet enkel de “ongelezen” boodschappen aangegeven worden, maar àlle boodschappen. Dat geeft je meteen een overzicht van welke mailbox je dringend onder hande moet nemen, omdat de mails zich daar opstapelen.

Hoe je dat doet? Klik een mailbox rechts aan, en kies Eigenschappen / properties. Uit het lijstje dat nu verschijnt kies je ”    Add to Favorites”. Deze mailbox verschijnt nu in het vakje met je Favoriete folders. Het wordt nu gemakkelijker om boodschappen te verslepen naar de folders waarin ze thuis horen.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: