Wat moet je doen als voorbereiding op het bijwonen van een conferentie (1)?

conferentieEen conferentie bijwonen kan je ondergaan, lijdzaam, en dan heb je er natuurlijk niets aan. Maar je kan ook proactief werken, en dan kan je zelfs de meest saaie conferentie in je eigen voordeel aanwenden. Hoe doe je dat?

Om te beginnen moet je zelf wat onderzoek doen.

– Het lijkt dom, maar begin met het rooster te bekijken van de conferentie. Markeer de onderdelen die je absoluut wil zien. En probeer een pertinente vraag te bedenken over dit onderwerp, gebaseerd op de beschrijving van de sessie. Bepaal ook of en hoeveel waarde dit onderdeel voor jou heeft, op zakelijk vlak.

– Ga eens kijken bij Twitter Search, en zien of er iemand is die het heeft over dit evenement. Is dat het geval, bekijk even zijn profiel, en beslis of je deze persoon wil volgen, en eventueel een gesprek wil beginnen voor de aanvang van het congres. De ideale manier om later contact te leggen, als je zelf wat verlegen bent.

– Kijk ook op Google Blogsearch en Technorati of er verwijzingen zijn naar het evenement. Kijk of bedrijven er iets gaan aankondigen. Zie of daar mogelijk een zakelijke opportuniteit voor jou ligt, en is dat het geval, doe dan wat research op voorhand.

– Bezoek Flickr, en zoek er naar recente foto’s van mensen die het congres zullen bijwonen. Zoek ook naar foto’s van mensen die je er graag zou ontmoeten. Eventueel kan je die foto’s in een klein document stoppen, en wat bio gegevens over hen. Dat is echt geen stalking, dat is gewoon voorbereiding.

Morgen meer tips.

Bron: ChrisBrogan

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: