Wat moet je doen als voorbereiding op het bijwonen van een conferentie (2)?

conferentieEen conferentie bijwonen kan je ondergaan, lijdzaam, en dan heb je er natuurlijk niets aan. Maar je kan ook proactief werken, en dan kan je zelfs de meest saaie conferentie in je eigen voordeel aanwenden. Hoe doe je dat?

Vandaag onze tweede reeks tips om zoveel mogelijk productiviteit te halen uit de conferenties en congressen die je bijwoont.

– Bezoek de blogs en Twitter streams van de mensen die het congres zullen bijwonen, om je een idee te vormen over het bij hen aan toegaat (persoonlijk en zakelijk). Het is altijd interessant om, als je iemand tegenkomt, te vragen hoe het afgelopen is met het ongeval dat hij had, of om het te hebben over de nieuwe investeringsronde die hij met zijn bedrijf succesvol heeft kunnen afronden.

– Lees wat achtergondinformatie en nieuws over de industrie rond het evenement dat je zal bijwonen; zo zal je beter kunnen verstaan waarover het gaat, en zal je beter met de anderen kunnen praten. Kijk hiervoor bij Technorati, BLogSearch, maar ook bij Google News.

– Ook Twitter kan handig zijn: abonneer je een paar dagen op de streams van de andere congresgangers, zodat je wat meer te weten komt over wat hen bezig houdt – opnieuw: op persoonlijk en op zakelijk vlak. Het helpt de gesprekken op gang te brengen en te onderhouden.

Bron: Chris Brogan

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: