Wat mag je niet over het hoofd zien bij een grote kuis in de keuken?

grote-kuisPasen komt eraan. De lente spookt in je hoofd. De dagen worden langer, er is meer licht overdag… dit alles zet je aan tot meer activiteit, en dan wil je het huis na de lange winter wel eens een goede beurt geven.

Wat mag je niet vergeten wanneer je de keuken grondig wil kuisen?
– Veeg de bovenkant af van de kastdeurtjes en de schuiven. De voorkant ervan kuis je wellicht regelmatig, maar de bovenkant vergeet je misschien.
– Reiken je kasten niet volledig tot aan het plafond? Dan zal je wellicht merken dat op de bovenkant van de kastjes het vuil en vet zich opgehoopt heeft. Reinig goed met een schuurmiddel (CIF), wat een hele karwei is. Om te vermijden dat je deze karwei telkens opnieuw moet herhalen, kan je de bovenkant van de kasten afdekken met krantenpapier, dat je bevestigt met een gemakkelijk te verwijderen tape. Zo moet je volgende keer gewoon de kranten vervangen, en blijf je gespaard van dit lastige karwei!
– Reinig de buitenkant van de potten en ornamenten die op de hogere schabben staan of in de hoge kasten. Of ze nu in de kasten staan of op open schabben, zij verzamelen sneller stof en vet. Was de items zelf, en natuurlijk ook de schabben.
– Heb je een afwasmachine, reinig die dan ook aan de binnenkant. Let vooral op plaatsen waar het vuil zich kan ophopen, zoals de rubberen afdichting rond het deurtje.
– Reinig ook de lampen, inbegrepen de verlichting onder de dampkap. Daar komen immers allerlei spatten terecht van het koken, maar je ziet het niet echt, zodat je deze plaats gemakkelijk overslaat bij het kuisen van de koken.
– Was de filter van de dampkap, alsook de binnenkant van de dampkap. En vergeet niet de bovenkant ervan te kuisen!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: