Welke handtas te kiezen?

handtasHet is zo moeilijk om de juiste handtas te kiezen… De mode schrijft soms kleine handtassen voor, terwijl jij erg graag heel wat meesleurt. Bovendien flatteert niet elk model handtas elk figuur. Daarom enkele vuistregels.

Ben je zelf fijn gebouwd, dan kies je best voor een zak die je op je schouder of aan je arm draagt, zoals de besace. Die accentueert namelijk de rondingen van een vrouw, vooral wanneer je die achterop je rug draagt. Wil je je rondingen niet accentueren, dan kies je beter voor een handtas die je aan de arm draagt. Deze zomer zijn het trouwens handtassen met twee handvatten, plus een riem om over je schouder te dragen, zodat jij de keuze hebt.

Ben je klein, dan kies je ook beter voor een kleine handtas, zodat alles in harmonieuze proporties blijft. Te grote tassen is dus uit den boze. Grote dames hebben dus meer keuze, maar zij mogen dan weer niet gaan voor een mini-handtas, want dat staat dan weer belachelijk.

En hoe zit het met kleuren? Want deze zomer is het echt wel kleurig: fuchsia, geel, groen… Ga ervoor! De kleur moet uiteraard wel passen bij je outfit. Bij een zwarte outfit kan zo’n kleurige tas voor dat extra tintje zorgen!

Wat je zeker en vast moet doen, is de winkel binnenstappen en even vragen of je enkele modellen mag uittesten. En dan moet je niet enkel de handtassen om je arm of schouder doen, maar ook even de huidige inhoud van je handtas uittesten. Past alles wel in de nieuwe handtas? Zijn er voldoende vakjes? Hoe zit het met de veiligheid: zit je portefeuille goed weggeborgen (liefst achter rits én flap)? Is je gsm metaan goed bereikbaar, zinkt die niet naar onderen in de warboel? Per slot van rekening spreek je bij de aankoop van een handtas toch van een prijs over de 100 euro, en dan mag je al eens wat “passen” – bij schoenen doe je dat toch ook?

L’Internaute

Advertenties

1 comment so far

  1. daphné on

    beste,

    heel leuk artikel over handtassen. het is inderdaad zo dat het kopen van een handtas bij vrouwen niet altijd van een leien dakje gaat. ook geef ik je dan de volle 100% gelijk dat vrouwen moeten leren een handtas te passen. de mode beschrijft inderdaad bepaalde handtassen als trend maar dit is daarom niet uitgerekend voor iedere vrouw van toepassing. toch vind ik dat je ongelijk hebt dat een grote vrouw niet staat met een kleine handtas. ikzelf ben ook een grote dame en draag af en toe een enveloptasje die ik tussen mijn armen klem. dit gecombineerd met een grijs roberto cavalli kleedje die tot aan mijn knieën valt. ikzelf vind deze combinatie heel stijlvol. dus ik zou het niet direct aan de grote wijden maar met wat je het combineert. uiteraard iedereen zijn smaak is anders. neem gerust ook eens een kijkje op mijn blog. ikzelf schrijf ook artikels over de mode en schoonheidsverzorging.
    mss tot ziens


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: