Wat wil de keukenterm “Pilaf” zeggen?

pilaf1Er zijn zo van die keukentermen die je telkens tegenkomt, maar waarvan je eigenlijk niet weet wat ze betekenen. Daarom is het tijd om de puntjes op de i te zetten, de i van pIlaf.

Pilaf duidt op een manier om rijst te koken, waarbij je de rijst eerst laat opkomen in vetstof, vooraleer je vocht toevoegt, en de rijst laat garen onder deksel tot alle vocht geabsorbeerd is.

Enkele recepten met pilaf:
Pilaf van Griekse brochette, gedroogde ham en rijst

Pilaf van lam

Pilaf met witte rijst

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: