Wat kan je doen tegen de haren van hond en kat in je huis?

hondenhaarerst even een vooroordeel uit weg helpen: katten en honden verliezen niet meer haar doordat je blikvoer geeft, en het geven van hoge kwaliteitsvoer zorgt er niet voor dat zij minder ruiven. Het is natuurlijk wel beter voor hun gezondheid, net zoals alle andere voedingssuplementen die je hen kan geven.

Maar sommige rassen van katten en honden verliezen nu eenmaal meer haar dan andere, en in sommige seizoenen doen zij het nog meer dan anders. Je zal ermee moeten leven: het houden van een huisdier in je huis, brengt mee dat de haren van je lieveling ook te vinden zijn in het huis.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je moet leven in een huis waarin je geen vrienden meer kan ontvangen, omdat hun kleren meteen vol hangen met haren wanneer ze in jouw sofa gaan zitten. Het is heel simpel om de haren op voorhand te verwijderen van kussens of sofa:

– Bevochtig lichtjes de palm van je hand, en strijk daarmee over de kussens of de stof van je sofa. De haren zullen gaan samenklitten op je hand, en kan je dan gemakkelijk verwijderen.

– Ben je niet zo dol op al die haren op je hand, gebruik dan een rubber handschoen die je licht bevochtigt.

– Voor kledij kan je ook een stuk tape gebruiken – gewone scottex tape, maar nog effectiever is de bruine verpakkingstape, omdat die breder is. Maak er een “loop” van, die je rond je hand draait, en daarmee kan je dus je kledij afkuisen.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: