Aperoglaasje met gerookte zalm en ricotta

© L'Internaute

© L'Internaute

Waarom zou je de aperoglaasjes of amuse-gueles enkel serveren met de feestdagen? Bij een avondje met vrienden, zonder diner, kan het een gezond alternatief bieden voor de obligatoire chips…

Wat denk je van een aperoglaasje met gerookte zalm en ricotta? Het is snel klaar, vergt niet al te veel werk, en het is super smakelijk!

Je hebt nodig: 1 sneetje gerookte zalm, 2 soeplepels room, 3 soeplepels ricotta, wat gesnipperde bieslook, 5 takjes dille, citroensap

Je gaat als volgt tewerk:
– snijd de gerookte zalm eerst in reepjes, en dan in blokjes. Versnipper de bieslook en de dille.
– meng in een kom het citroensap, de ricotta, de room, de kruiden. Naar smaak voeg je wat peper toe. Voeg de zalm toe, maar houd wat blokjes achter voor de versiering. Meng goed.
– Spuit met een slagroomspuit met grote tuit het mengsel in het glaasje. Heb je geen slagroomspuit, spatel dan voorzichtig het mengsel in het glaasje.
– Leg bovenop enkele partjes zalm en een toefje dille.
– Serveer goed koud.

Bron: L’Internaute

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: