Aperitiefhapje: aardappelblokje in spek met zureroomsaus

apero_aardappelsEen leuk hapje bij het glaasje dat je aanbiedt voor het eten is altijd erg welkom bij je gasten. Of je nu maar met zijn tweetjes bent, of een groepje vrienden ontvangt: met apertitiefhapjes heb je altijd succes – vooral als je ze zelf gemaakt hebt, en zo getoond dat je het gezelschap zodanig op prijs stelt dat je er moeite voor wil doen.

Dit is een simpel maar erg lekker recept.

Je hebt nodig: 400 gram rode aardappelen, 1 1/2 teelepel verse rozemarijn, een soeplepel olijfolie, 1/2 theelepel zout, versgemalen peper, 350 gram gerookt spek in dunne sneetjes

Voor de dipsaus: 250 gram zure room, pikante saus, zout en peper

Je gaat als volgt tewerk: Was en droog de aardappelen; snij ze in blokjes van 2,5 cm, en zorg ervoor dat die ongeveer allemaal even groot zijn. Doe in een pot, bedek met koud water, breng aan de kook, doe zout in het water. Eens het water kookt, laat de aardappelen koken voor 3 tot 4 minuten: je moet er een vork in kunnen prikken zonder teveel weerstand te ontmoeten: de aardappelen moeten bijna gaar zijn maar niet helemaal, zodat zij straks niet uiteenvallen.

Giet de aardappelen af, en doe ze in een kom. Voeg rozemarijn toe, olijfolie, zout en wat verse peper. Meng voorzichtig. Snijd de sneetjes bacon verticaal in de helft. Wikkel elk blokje aardappel in een stukje spek, en steek vast met een prikker. Leg de hapjes op een ovenschaal afgedekt met bakpapier of aluminiumfolie. Verwarm de oven tot 180 graden, en bak de aardappelen gedurende 15 minuten, keer en bak nogeens 15 minuten, naar behoefte, tot het spek knapperig is.

Meng de zure room met de hot saus, kruid af met peper en zout, en serveer de saus als dipsaus.

Succes, en smakelijk!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: