Hoe zorg je voor een frisse geur in je ijskast?

appelsienSoms trek je de ijskast open en denk je: oei! wat is dat hier! Een ijskast kan inderdaad al eens een luchtje hebben – een stukje rijpe kaas, een ajuin, salami met look, of die gerookte makreel: dat alles samen kan er voor zorgen dat, wanneer je de ijskast open trekt, die meteen zou willen dicht slaan!

Hoe kan je zo’n luchtje vermijden? In de handel bestaan er speciale geur-eitjes: kleine blauwe plastic tonnetjes in de vorm van een ei, met daarin een obsorberend product. Zij doen hun werk wel goed, en zijn 6 maanden houdbaar.

Maar je kan het ook doen met simpele huis- en tuinmiddeltjes. Om te beginnen kan je een open potje met sodium bicarbonaat in de ijskast zetten. En verder kan je het eens proberen met de schil van een citrusvrucht: snij een sinaasappel, grapefruit, limone of twee citroenen doormidden, en verwijder grotendeels het vruchtvlees. Vul de lege schil met zout en plaats de vrucht in een kom, die je dan in een hoekje van de ijskast zet. Het zout absorbeert en neutraliseert de geurtjes, en zorgt voor het vershouden van de fruitschil. Bovendien geeft de schil een erg frisse geur aan de ijskast.

Bron: http://tipnut.com/citrus-shells/

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: