Hoe weersta je de verleidingstrucs van de supermarkten?

supermarkt_trucsHet is crisis. Elk eurocentje telt. En dus is het zaak om in een supermarkt de slim uitgekiende verleidingstrucs te weerstaan, en te kiezen voor de goedkoopste producten. Waarop moet je letten wanneer je aankopen doet in de supermarkt, hoe herken je de valstrikken?

1. De folder: wanneer je naar de supermarkt gaat, doe je er best aan om op voorhand de folder te bekijken, en te zien wat er in aanbieding is. Heb je die folder niet thuis gekregen, dan kan je vaak in de supermarkt zelf de folder vinden. Neem de tijd om die door te nemen. Vaak hangt de folder trouwens nog eens aan het raam van de supermarkt. Kijk naar de koopjes! Want het feit dat iets in de folder staat, wil niet zeggen dat het goedkoper is dan anders. Sommige fabrikanten betalen supermarktketens om hun producten te vermelden: volgens het Britse Consumer Reports zou de vermelding van een product in een folder de verkoop van dat product tot 500% kunnen doen stijgen!

2. De rayon aan de hoek: dat is een uitstekend verkoopspunt, want het valt op. Maar dat wil niet zeggen dat wat daar staat, ook in aanbieding is. En controleer ook best op de houdbaarheidsdatum.

3. Product placement – letterlijk dan: de plaats op de rekken is erg belangrijk. Een mens kijkt alleen maar op ooghoogte. Wil je een bepaald product, dan kies je eerst voor het merk op ooghoogte, eventueel wil je wel reiken naar het pak op een schab hoger, maar helemaal tegen de grond ga je dat product niet zoeken. Daarom staan suiker en zout ook tegen de grond. Let maar eens op bij een wandeling in de supermarkt!

4. Gemak moet je betalen. Al eens uitgerekend hoeveel je betaalt voor een gesneden appel, in vergelijking met de appels die je per kilo koopt? Wortelen kosten haast niets – tenzij je ze voorgesneden koopt. Een hele kip kost tussen de 4 en 5 euro. Koop de billen apart, koop de filets apart, koop de vleugeltjes apart, en je bent meer dan 10 euro kwijt. Alleen de filets kosten meer dan de kip zelf! Koop toch die hele kip, fileer de borst, gebruik de vleugeltjes en de billen bij een kip met curry, en maak van het karkas een heerlijke kippenbouillon. Van besparing gesproken!

5. Koop in het groot
. Tja, als je alleen bent is het niet zo evident – maar er bestaan toch ijskasten? Aardappelen die je per zak van 2,5 of 5 kg koopt, kosten veel goedkoper dan wanneer je ze per stuk koopt en dan gaat wegen. Uiteraard moet je je ook niet over-kopen om spullen te laten wegrotten in je ijskast. Maak gewoon slim gebruik van de groenten en fruit die je aankoopt, en pas je menu aan om restjes te verwerken.

Bron: CBS news

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: