Hoe weet je of de kip gaar is op de barbecue?

gril_kipDe zonnige weekends komen eraan, en dus ook de tijd voor de barbecues. Maar we hebben het al zo vaak gezegd: wanneer je enkel kippendelen koopt (kippenborst, billen, drumsticks…) dan betaal je veel te veel: de som van de delen komt 3 tot 4 keer duurder uit dan een gewone hele kip.

Je kan dan ook beter een hele kip braden op de barbecue. Maar dan zit je met de vraag: wanneer is de kip gaar? Er voortdurend in prikken of snijden om te zien of het vlees nog rose is, is niet aangeraden, omdat het vocht dan uit het vlees trekt en het vlees droog wordt.

Er zijn wel enkele trucs die kunnen helpen. OM te beginnen kan je de kip, vooraleer je ze op de rooster legt, een kleine massage geven. Gewoon met de bal van je hand op de dikste stukken van de kippenborst trukken, om het vlees wat gelijker te spreiden, zodat het gemakkelijker gaart.

En om te weten of de kip gaar is, moet je even een kippenbil vastpakken. Kan je het been niet draaien, dan is het niet gaar. Maar draait het als een roulette, dan is het overgaar. Ideaal is het wanneer je een lichte spanning voelt, en hoe het gewricht dan lost.

Meer tips over het grillen van een kip vind je bij Lifehacker, BlueSmoke Barbecue Kip, en bij Barbecook vind je een video. Laat het je smaken.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: