Zijn laserprinters wel veilig?

cartridgeWil je een nieuwe printer kopen, en overweeg je een laserprinter? Dan zijn er toch wel enkele factoren om rekening mee te houden.

Eerst en vooral milieu en gezondheid. De meeste laserprinters maken gebruik van een toner – dat is inkt in poedervorm. Het is onlangs bewezen dat, wanneer er honderden pagina’s per dag geprint worden, en de ruimte niet goed verlucht wordt, er toch een residu is van deze toner die als stof in de lucht blijft hangen. Dit zou mogelijk nadelige invloed kunnen hebben op de gezondheid, maar verdere onderzoeken ontbreken nog.

Maar ten tweede moet je letten op de prijs. De laserprinters, vooral kleurenprinters, zijn tegenwoordig echt niet duur meer. Maar die goedkope aankoop betaal je later wel dubbel en dik terug aan inkt-cartridges. Neem nou een kleurenprinter van merk X. Daarin horen 4 cartridges, die elk… rond de 40 euro kosten. De hele printer kost, bij aankoop, amper 250 euro.

Belangrijks is dus dat je even nakijkt bij verschillende bedrijven (Media Markt , Viking, Computerwinkeltje …) wat een cartridge kost, en hoeveel pagina’s je daarmee kan printen. En dat je overweegt of het echt wel nodig is om die kleuren ook te printen?

Bron: Chris Pirillo

No comments yet

Plaats een reactie