Hoe kan je kruiden drogen?

kruiden_drogenEr gaat niets boven verse kruiden – zij smaken zoveel lekkerder, zij geuren zoveel meer dan de gedroogde kruiden die je in potjes in de supermarkt kan kopen.

Maar die kruiden moet je wel altijd met een hele bussel kopen, terwijl je meestal slechts enkele takjes of blaadjes nodig hebt. Verspilling, niet? Dat moet het niet altijd zijn. Je kan het overschot immers drogen om dan later te gebruiken.

De microgolfoven is daar heel geschikt voor. Je moet de kruiden dan wel eerst wassen en dan zorgvuldig droogdeppen. Vervolgens neem je een rol keukenpapier. Leg een laag papier op een bord of plateau, en leg daarop een laag kruiden. Bedek met een tweede laag papier. Plaats het bord in de microgolfoven en verwarm 2 minuten op hoge sterkte. Draai de kruiden en papier om en verwarm nog eens 1 minuut, of daarna nog eens 30 seconden, indien nodig, tot de kruiden droog zijn en broos. Pas echter op, dat je niet te lang verhit op te hoge temperatuur – je wil je huis toch niet in brand steken?

Bron: Lifehacker

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: