5 tips om af te slanken wanneer je overgewicht hebt

afslankenOvergewicht heeft natuurlijk zijn redenen – je lust te graag snoep, je doet te weinig beweging, je eet teveel snacks tussenin, en teveel uithaal chinees en pizza. Daar is eigenlijk heel simpel iets aan te doen, zonder dat je honger moet lijden. Bekijk het volgende maar eens.

– Wanneer je pizza of andere uithaalmaaltijd bestelt, eet dan niet alles op, maar verdeel alles meteen bij ontvangst in de helft, en stop het overschot in de diepvriezer. Sowieso heb je aan de helft genoeg…

– Wanneer je thuis komt, kan je de behoefte aan een snack verdringen door jezelf andere afleiding te geven – zoals achter de computer gaan zitten, en even naar Facebook te gaan.

– Ga je uit, bestel dan één iets zwaardere cocktail, zoals een tequila met wat appelsiensap, waaraan je dan uren slabbert, in plaats van de vele margueritas: die laatste hebben 250 calorieën elks, terwijl de tequila met appelsiensap slechts 100 calorieën heeft.

– Eet vooraleer je gaat overeten. Heb je overdag erg weinig calorieën genomen, dan is de neiging erg groot om ’s avonds bij het avondmaal als een hongerige wolf aan te vallen. Probeer een snack te nemen (liefst onder de 200 calorieën) zoals een magere yoghurt of een soep, en je zal zien dat je bij het avondmaal veel minder eet.

– Slaap genoeg. Wanneer je minder dan 7 uur slaapt gedurende verschillende nachten achter elkaar, dan gaat je cortisol naar boven. En dat is een hormoon dat stress veroorzaakt, maar ook een hongerig gevoel geeft. Drink geen caffeïne-houdende dranken meer na 14u30, en vermijd alcohol drie uren voor je gaat slapen.

(Bron: Allure.com )

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: