Torrents: wat zijn dat, en hoe zit dat met de wet?

Torrents zijn op zich geen illegale bestanden of manier van werken. Torrents zijn gewoon een alternatieve manier om bestanden te delen via het internet, vooral grote bestanden. Het feit dat perfect legale websites en webdiensten gebruik maken van Torrents om hun content tot bij de gebruiker te brengen bewijst dit. Torrents zijn bovendien een alternatief voor gewone P2P (peer to peer) netwerken zoals KaZaa en LimeWire.

torrent

Zoals je weet worden bij de P2P technologie bestanden in kleine stukjes opgedeeld. Torrents zijn eigenlijk kleine controlebestanden die alle informatie bevatten over waar je dan kan uitvinden waar de stukjes van een bepaald bestand zich bevinden. Daarmee kan jouw speciale torrent programma dan die stukjes gaan downloaden, en op jouw computer terug tot een geheel maken.

Eerlijkheid gebiedt ons hieraan toe te voegen dat de meeste internauten torrents gebruiken voor illegale bestanden: films die nog maar pas uit zijn, gepirateerde software, muziek, enz.

Het gebruik van torrents houdt wel een gevaar in. Malware makers misbruiken de populariteit van een bepaald bestand (een nieuwe film, een populaire song, enz.) om hun malware deze naam te geven, en die zo via de P2P netwerken te verspreiden, en zo op jouw computer schadelijke code te installeren.

Bron: Lockergnome

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: