Welk gerei moét je absoluut hebben in je keuken?

keukengeriefDe keuken is zo belangrijk. Ze dient om eten te maken, en dat kan gaan van gewone dagelijkse kost, tot heerlijke delicatessen die met de meeste liefde en creativiteit bereid worden.

Maar om dat voedsel te kunnen bereiden, heb je wel een goede keukenuitrusting nodig. Je kan uiteraard allerlei gespecialiseerd gerief kopen – je kan je er zelfs arm aan kopen: van tomaten- en eisnijders, tot eierkokers en eierprikkers. Maar eigenlijk is dat allemaal niet nodig – je hebt alleen wat goed basis materiaal nodig, dat je in alle omstandigheden kan inzetten.

Om te beginnen heb je enkele scherpe messen nodig. Het echte chef’s mes dat er vervaarlijk uitziet, en echt scherp is, alsook een dunschiller en een broodmes. Laat je niet in de verleiding brengen om ook een fileer mes te kopen of andere gespecialiseerde messen, omdat je die toch niet zoveel nodig hebt.

Verder heb je ook vijf potten en pannen nodig. Normaal is dat één pan, twee sauspannetjes, een pot groot genoeg om pasta te kopen, en een grote steelpan voor gebraad en roerbakken. Laat je niet verleiden tot het aankopen van een complete set pannen en potten. Die bevatten immers potten in allerlei grootten. En als je maar met zijn tweetjes leeft of alleen, dan heb je vooral kleine potten nodig bijvoorbeeld. Een groter gezin heeft dan weer vooral grote potten nodig, enz.

Een thermometer is ook handig. Dat kan een luxe lijken, een “echte” kok onwaardig, want die moet toch intuïtief weten of een gerecht klaar is. Maar het is toch zo gemakkelijk om de thermometer even in het vlees te prikken, en zo te volgen of het vlees gaar genoeg is naar jouw smaak.

En tot slot: een keukenweegschaal is eveneens onontbeerlijk. Ook hier weer: het afwegen van ingrediënten mag niet beneden je waardigheid zijn – je moet al van hele goede huize zijn om exact dezelfde hoeveelheid te kunnen schatten aan bloem, suiker en boter…

Waar je dit alles haalt? Voor een keer raden wij je aan om “boven je stand” te leven. Ga op zoek naar een groothandel in restaurantbenodigheden in jouw buurt. Trouwens, Aziatische winkels zoals bijvoorbeeld de Sun Wah in Antwerpen hebben een uitgebreide keuze aan keukenattributen. Maar daarover later meer.
(Bron: Lifehacker )

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: