Tijd voor kersen: Clafoutis

clafoutisAch, die heerlijke kersen, zo sappig en pittig – ze zijn er weer, eindelijk! Je kan ze vers eten, maar ook verwerken in een mooi en lekker dessert – en dan kies je uiteraard voor het traditioneelste kersendeseert: clafoutis.

Nu is de clafoutis eigenlijk een speciale vorm van dessert – het is geen echte taart, en ook geen pudding. Je kan de clafoutis het beste vergelijken met een veredelde pannekoek, die je lauwwarm serveert.

Je hebt nodig: 500 gram zoete zwarte kersen (liefst ontpit je die!), 75 gram suiker, 3 eieren, 125 gram bloem, snuifje zout, 1/4 liter melk, en eventueel wat poedersuiker.

Je gaat als volgt tewerk:

– Verwarm de oven voor op 175 graden.

– Ondertussen klop je de eieren samen met de suiker tot een schuimig geheel. Voeg de bloem toe, en klop het geheel opnieuw. Voeg vervolgens melk en zout toe, en klop weer tot er een glad beslag ontstaat.

– Volgens het ene recept moet je nu de kersen op de bodem van een bakplaat leggen, en daarop het beslag uitstorten. Vogens het andere recept giet je eerst een laagje beslag in de bakvorm, en laat je dat 5 minuten bakken. Daarna stort je de rest van het deegmengsel over de krieken. Aan jou om uit te vinden wat het beste werkt met jouw oven.

– bij beide recepten laat je het mengsel nu een uurtje in de oven staan aan 150 graden, tot de bovenkant mooi goudgeel en bruin is. Hoe testen? Steek er een scherp mes in of een priem, en het moet er droog uitkomen.

– neem de clafoutis uit de oven, laat afkoelen tot lauwwarm, en bestrooi met poedersuiker.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: