Aperitiefhapje met courgettes

courgette_fotoDe courgette is een heerlijke groente. Soep, aperitief: overal smaakt ze. Je kan ze gebruiken in combinatie met feta, maar ook met slakken, of garnalen.

Een heel leuk recept is de combinatie met de Griekse schapenkaas fèta.

Je hebt nodig voor 6> personen: 2 courgettes, 150 gr. feta, een bosje bieslook, een soeplepel dikke room, een soeplepel olijfolie, zout, peper, grof zout.

Je gaat als volgt tewerk:
– Breng een pot water met zout aan de kook. Snijd de courgetten in schijfjses van 10 cm lang en 2 mm dik. Dompel ze gedurende 3 minuten in het kokende water.
– Spoel af onder koud water en laat uitlekken (eventueel op keukenpapier)
– Prak de fèta met een vork. VOeg een soeplepel olijfolie toe, en dan de soeplepel dikke room. Vervolgens de fijngeknipte bieslook. Meng en voeg zout en peper toe.
– Bestrijk de schijfjes courgette met dit mengsel en rol ze op. Steek er een houten prikker in om het rolletje vast te houden. Bestrooi met enkele korrels grof zout.

Serveer vooral heel fris!

Bron: L’Internaute

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: