Hoe maak je een perfect spiegeleitje?

spiegeleiEen spiegelei is zo lekker. En het lijkt gemakkelijk te maken – gewoon wat boter smelten in een pan, een eitje breken en in de pan laten glijden. Maar zo simpel is het niet. Breek je de eierschaal niet voorzichtig genoeg, dan gaat de eierdooier uitlopen. En bovenop het eigeel liggen vaak nog zo van die doorschijnende blubbers, terwijl het eiwit al zo goed als gebakken is.

Er bestaat een manier om een perfect spiegelei te bakken. Je moet gewoon “koud” beginnen: je neemt een pan, smeert de bodem in met wat boter, breekt het ei of de eitjes, en zet het vuur op. Door koud te beginnen zal het eiwit perfect gebakken zijn zonder zwart te blakeren, en het eigeel zal warm zijn maar niet gestold.

Nog een tip. Wanneer je zout strooit op je eitje, dan zal dat witte punten maken op de eierdooier. Dat kan je vermijden door deze methode te volgen: laat boter smelten in een pan. Voeg zout toe. Laat het eiwit in de pan glijden, en wanneer dat begint te pakken, voeg je het eigeel toe en bestrooi je dat met peper.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: