Hack je lijf: slaap minder

slapenVind je dat je te weinig tijd hebt om alles te doen wat je zou willen doen? Dan kan je eens proberen of je het met minder slaap kan doen.

Dat doe je door een polyfase slaapschema te ontwikkelen. Dat wil zeggen dat je slaap verdeeld wordt in regelmatig verspreide blokken verspreid over 24u. De som van al die blokken is echter minder dan de normale slaap die gezond geacht wordt voor de mens (8u).

Er zijn verschillende schema’s, en jij moet uitzoeken wat het beste is voor jou. Er is het “Everyman” schema, dat voor iedereen telt: een blok van 3u slaap, en dan drie dutjes van 20 minuten. Bij de “Uberman” neem je zes dutjes van 20 minuten per 24u, en bij de Dymaxion neem je vier dutjes van dertig minuten op 24u.

Het blijkt te werken – maar niet voor iedereen. Voel je dat het voor jou niet gaat, schakel dan gewoon terug over op je vorige ritme. Deze dutjes hebben natuurlijk wel een nadeel: je moet in de juiste omstandigheden zijn om deze dutjes te kunnen maken. Je baas zal immers misschien vreemd opkijken wanneer jij op het midden van de dag je ogen sluit…

Bron: Body Hack (http://brainz.org/25-body-hacks/)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: