Hoe warm is mijn laptop?

laptop_warmteWie al eens gewerkt heeft met de laptop op de schoot, zal weten dat die echt wel ongemeen warm kan worden. Je gebruikt dan ook best een handdoek, truitje of andere isolerende stof wanneer je laptop op je knieën legt in plaats van op een tafeltje. En zelfs wanneer je de laptop op je bureau zet, kan je best wat spatie laten tussen laptop en tafelblad, o een betere afkoeling te bereiken. Handig daarvoor zijn gewone rieten onderzetters, die je in de keuken gebruikt om warme potten op te zetten. Zij glijden niet over het oppervlak van de tafel, en dempen ook het geluid van je aanslagen op het klavier.

Maar hoe warm wordt jouw CPU eigenlijk? Met Real Temp kan je dat meten: het meet de temperatuur van je Intel CPU, en zet die gegevens in je systeembalk, zodat je dit kan opvolgen. Het progje is erg simpel in gebruik: gewoon downloaden, uitpakken, en het progje opstrten.

Je kan bovendien wat aan de instellingen sleutelen; zo kan je vragen dat er een alarm afgaat wanneer de temperatuur te hoog wordt, en zelfs een script schrijven dat programma’s en apps gaat sluiten als het te warm wordt.

Dit programma is gratis te downloaden, en werkt voor Windows computer.

http://www.techpowerup.com/downloads/1325/Real_Temp_3.00.html

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: