Help! Ik kan geen bijkomende updates downloaden!

Het is je misschien ook al overkomen: je krijgt de melding dat er Windows updates beschikbaar zijn, en je klikt op het icoontje om ze te downloaden. Vervolgens krijg je de melding dat er 1 belangrijke, en 4 optionele updates beschikbaar zijn. Vroeger kon je dan zien welke updates dat waren, en kon je ze indien gewenst selecteren en downloaden. Nu echter zie je deze updates niet meer.

add_updates1

En vermits je de updates niet kan zien, kan je ze niet selecteren, en krijg je de melding dat er geen updates geselecteerd zijn om te installeren. Een probleem dus, want je wil toch niet onbeschermd achterblijven, niet?
Er bestaat een oplossing voor. Open Internet Explorer (ook wanneer Firefox je standaard browser is!). Ga naar Tools / Internet Options. Selecteer het tabblaadje “Programs”, en klik op de button “Manage add-ons”. Uit het uitklapmenu kies je “Currently Loaded add-on”. Ga nu kijken in het lijstje naar add-ons van het Type “Browser Helper Object”. Is “Type” niet zichtbaar in de kolommen? Klik dan rechts in de header van de kolommen, en kies uit de keuzemogelijkheden “Type”.

add_updates2

Nu is het een kwestie van uitproberen. Deactiveer een voor een de browser helper objects, ga telkens naar je Windows Update, en controleer of de additionele updates nu zichtbaar zijn. Wij vonden onze boosdoener bij de Realplayer recorder: zodra die uitgeschakeld was, kwamen onze extra updates te voorschijn, en konden wij meteen aan de slag.

Meer Info:

http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/w7itprogeneral/thread/dd298ed8-3d8d-4a8b-af1c-c2907c54e7e8

http://www.winvistatips.com/cant-get-optional-updates-t583348.html

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: