Wat doe je met de feestdagen?

Kerstmis is zo’n rare tijd – vreugde om de feestdagen enerzijds, maar juist het gedwongen feestgevoel bezorgt velen een ongemakkelijk gevoel, om niet te spreken van de mensen die deze periode alleen doorbrengen, terwijl het opgedrongen wordt om “met zijn allen” euforisch te feesten.
Wat zijn jouw favoriete dingen om te doen met de feestdagen? Wij brengen die het liefste erg intiem door: een hele avond vol met hapjes, en dan maar een stevig robbertje Rummikub spelen.

Voor die hapjes is het gewoon een kwestie van lekkere dingen te combineren. En dat moet echt niet zo ingewikkeld zijn met truffels, mousses en coulis. Wat denk je van het volgend:
– beuling (bloedpens) in schijfjes snijden en bakken; appeltjes in schijfjes snijden en bakken, en telkens een stukje appel op een schijfje beuling prikken.
– een blokje Mozzarella in teerlingen snijden, daarop een stukje zongedroogde tomaten en een bladje mozarrella, het geheel op een mooie prikker.
– stukjes meloen omwikkelen met wat ardeense, rauwe of parma hesp (eventueel licht overdruipen met wat porto)
– op een sneetje gerookte zalm wat kruidenkaas (Philadelphia) smeren; het sneetje oprollen, laten opstijven in de ijskast, en daarna in schijfjes snijden.

Nog meer leuke recepten voor aperitiefhapjes, o.a. carpaccio van rundvlees, vind je bij Lekker van bij ons.

http://blog.lekkervanbijons.be/?p=353#more-353

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: