Hoe maak je zelf pesto?

Ik ben dol op pesto. Maar wanneer ik een broodje koop dat belegd is met bijvoorbeeld Mozarella, Italiaanse ham, en daarbij wat pesto, dan proef ik altijd iets industrieels. Toen ik dus een recept vond voor pasta met varkensvlees, courgette en pesto, was dat de ideale gelegenheid om zelf eens een pesto te maken.
Wat je nodig hebt:
– Een potje verse basilicum, te kopen in de supermarkt
– 1 teentje knoflook
– 20 gram pijnboompitten
– wat grof zeezout
– 50 gram vers geraspte pecorino (parmezan mag ook, zolang het maar vers geraspt is!)
– 1 dl olijfolie (extra vergine, van goede kwaliteit)

Zo ga je tewerk:
Pluk alle blaadjes van het plantje basilicum. Voeg het met de andere ingrediënten in een hoge, nauwe schaal en meng met de staafmixer. Heb je een keukenmachine (blender) dan is het wel gemakkelijker werken met dit toestel. Proef het resultaat, en voeg desgewenst wat zou toe. Je zou nu een mooie smeuïge massa moeten krijgen, die heerlijk ruikt.
Omdat je een minimum aan ingrediënten moet gebruiken om dit recept te laten lukken, heb je wellicht nog wat van de pesto over. Dat kan je dan nog enkele dagen in de ijskast bewaren, maar beter is het om de pesto in kleine hoeveelheden in de diepvries te stoppen: giet de pesto over in bakjes voor ijsklontjes.
Ik vond dit recept bij Italië.nl, waar je nog meer info vindt over basilicum en de andere ingrediënten.
http://www.italie.nl/Pesto/3370/default.html

1 comment so far

  1. Pesto maken on

    Heerlijk recept, bedankt! Op deze website vindt je ook nog verschillende lekker recepten met eigen pesto: pesto maken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: