Nieuwe versie van Songbird: betere interface, slimme speellijstjes

Wij hebben al een hele tijd een voorliefde voor Songbird, de open sourcecode software voor Windows, Mac en Linux, waarmee je je muziekbibliotheek kan beheren. Hij was tot nu toe enkel nog in experimenteel stadium, maar nu is de eerste echte bèta, versie 0.7 uit, die de codenaam Fugazi mee kreeg.

Er werd flink gesleuteld aan de interface, waar je nu ook met klikken en verslepen speellijstjes kan samenstellen. Ondersteuning voor Last.fm werd er ingeweven, en je kan ook slimme speellijstjes aanmaken. Dat zijn dynamische lijstjes die samengesteld worden volgens bbepaalde criteria (bijvoorbeeld: geef me alle muziek van de laatste drie maanden, die minder dan 3 keer gedraaid werd, en die van het genre “hiphop” is”). Deze muziek wordt automatisch bijgevuld, telkens je nieuwe songs aan je bibliotheek toevoegt, enz.

Ook de ondersteuning voor album art werd verbeterd, en het afspelen gaat vlotter. Wat zo bijzonder aan Songbird is, zijn de vele add-ons die voor het progje verkrijgbaar zijn. Gebruikte je voorheen iTunes als manager voor je songs, dan kan je gemakkelijk overstappen op Songbird, danzij de import van de iTunes database.

Download Songbird

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: